ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

MINOAN LINES

Από την 1η Φεβρουαρίου καθημερινές προσεγγίσεις στη Μήλο

με τα FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE

στη Γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πειραιάς


Η MINOAN LINES, που για περισσότερα από 50 χρόνια μας ταξιδεύει από και προς την Κρήτη, ανακοινώνει την προσθήκη στην γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο και Ηράκλειο - Πειραιάς, καθημερινών προσεγγίσεων στη Μήλο. Από την 1η Φεβρουαρίου οι προσεγγίσεις θα πραγματοποιούνται με τα Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE, χωρίς να επηρρεάζεται το ισχύον χρονοδιάγραμμα. Το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και αντίστροφα θα έχει ίδια διάρκεια, παρά την προσέγγιση στη Μήλο, δηλαδή θα ξεκινά στις 21.00 το βράδυ και θα φτάνει στον προορισμό του στις 06.30 το πρωί.


Αυτή η θετική εξέλιξη που παρέχει στους κατοίκους, στους μεταφορείς αλλά και στους επισκέπτες της Μήλου, αδιάλειπτη και απ’ ευθείας πρόσβαση από και προς τον Πειραιά και το Ηράκλειο, είναι αποτέλεσμα των άριστων σχέσεων και γόνιμων συνεργασιών με τις αρχές του νησιού, αλλά και των προσπαθειών του δημάρχου Μήλου, κυρίου Μικέλη.


Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία διατηρεί μακροχρόνια σχέση με το νησί της Μήλου, πραγματοποιώντας τα τελευταία χρόνια εποχικές προσεγγίσεις αλλά και έκτακτα δρομολόγια, μεταφέροντας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τους ΓIATΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο νησί. Η σταθερή αυτή αρωγή έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διευκόλυνση της μεταφοράς ιατρικών πόρων στη Μήλο, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους για τους κατοίκους του νησιού.

Σχετικά με τη MINOAN LINES Η εταιρία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. ιδρύθηκε στις 25 Μαΐου 1972, στο Ηράκλειο Κρήτης.  Το 2022 συμπλήρωσε 50 έτη λειτουργίας και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και στις μεταφορές φορτηγών οχημάτων. Από το 2008 είναι μέλος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ενός εκ των μεγαλύτερων μεταφορέων οχημάτων και μηχανημάτων παντός τύπου (roll-on/roll-off), εμπορευματοκιβωτίων και επιβατών στον κόσμο. Ο Όμιλος Grimaldi εδρεύει στη Νάπολη Ιταλίας, με υποκαταστήματα σε περισσότερες από 25 χώρες, 17.000 υπαλλήλους και πάνω από 130 πλοία που προσεγγίζουν περισσότερα από 140 λιμάνια παγκοσμίως.