Μήλος | Minoan Lines
Minoan

Μήλος

Η Μήλος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας και οι ιδιαιτερότητές της είναι αυτές που την κάνουν έναν πραγματικά μοναδικό προορισμό. Τα ηφαιστειογενή πετρώματα, τα γραφικά χωριά, οι περισσότερες από εβδομήντα συγκλονιστικές παραλίες και η ρομαντική της ατμόσφαιρα την έχουν καταστήσει πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.


Βρίσκεται σε στρατηγική θέση, ανάμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ κατοικείται από τη Μεσολιθική περίοδο και είναι γνωστή εδώ και αιώνες για τον ορυκτό πλούτο της. Μάλιστα, ο οψιδιανός των Μινωικών Ανακτόρων της Κρήτης προέρχεται από τη Μήλο, γεγονός που αποδεικνύει ότι το νησί των Κυκλάδων είχε αναπτυγμένες εμπορικές σχέσεις με την Κρήτη κατά την προϊστορική περίοδο.


Η πρωτεύουσά της είναι η γραφική Πλάκα και το κύριο λιμάνι της είναι ο Αδάμαντας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα από τους μεγαλύτερους φυσικούς κόλπους της Μεσογείου. Από το γραφικό ψαροχώρι Πολλώνια, στο βορειοανατολικό άκρο της Μήλου, διενεργούνται επίσης δρομολόγια προς τη γειτονική Κίμωλο.


Παρότι έχει τη φήμη νησιού ιδανικού για ζευγάρια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να την απολαύσει εξίσου μια οικογένεια ή μια παρέα. Οι επιλογές για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση είναι πολυάριθμες, τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος προκαλούν δέος και ένας γύρος του νησιού με σκάφος ή ιστιοφόρο είναι μια εμπειρία ζωής.


Στο νησί όπου βρέθηκε το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης, θα βουτήξετε στα σμαραγδένια νερά στο Τσιγκράδο, το Παλιοχώρι, τον Παπάφραγκα και τη Φυριπλάκα. Θα εξερευνήσετε τις σπηλιές των πειρατών στο Κλέφτικο και το Σαρακήνικο, δυο από τις πιο πολυφωτογραφημένες - δικαίως - παραλίες του πλανήτη. Θα επισκεφτείτε τον προϊστορικό οικισμό της Φυλακωπής, θα ανακαλύψετε τις μοναδικές κατακόμβες που έχουν διασωθεί στην Ελλάδα και θα παρακολουθήσετε ένα ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα από το Ενετικό κάστρο.


Θα ταξιδέψετε μερικές δεκαετίες πίσω στο χρόνο στα Θειορυχεία, συνδυάζοντας μια βουτιά στη θάλασσα με το επιβλητικό θέαμα των ερειπίων του παλιού λατομείου θείου της περιοχής. Στο πολύχρωμο ψαροχώρι Κλήμα θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε μια «μικρή Βενετία», ενώ στα ταβερνάκια του νησιού θα απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, λαχταριστές γαριδομακαρονάδες, παραδοσιακά «πιταράκια» με γέμιση από ξερό τυρί ή μυζήθρα με δυόσμο και μελένια «καρπουζόπιτα».


Με λίγα λόγια, η Μήλος είναι ένας προορισμός που θα ερωτευτείτε!

Προσφορές Μήλος

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΟΜΕΝΟ Πειραιάς