Αγκώνα | Minoan Lines
Minoan

Αγκώνα

H Αγκώνα είναι ίσως το γνωστότερο λιμάνι της Ιταλίας αλλά και μια γοητευτική πόλη, γεμάτη λόφους και πανέμορφα κτίρια, που «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια χιλιάδων επισκεπτών, καθώς το πλοίο πλησιάζει στο μόλο.


Αυτή η ιδιαίτερη πόλη απέχει μόλις 380 μίλια από την Κέρκυρα και σύμφωνα με το Στράβωνα και τον Πλίνιο χτίστηκε το 394 π.Χ. από τους Συρακούσιους. Το αρχικό της όνομα ήταν «Δωρική Αγκών» και στην αρχαιότητα ήταν ξακουστή για τα κρασιά της και την πορφύρα της. Επίσης, η Αγκώνα, σημείωσε μεγάλη ακμή κατά τη Ρωμαϊκή εποχή, όταν αποτελούσε ναυτική βάση των Ρωμαίων.


Η αίγλη της Αγκώνα καθρεφτίζεται ακόμα στο κέντρο της πόλης, με τα κομψά αρχιτεκτονήματα και τις όμορφες πλατείες της. Ο Μεσαιωνικός καθεδρικός ναός του Αγίου Κυριάκου (San Ciriaco), το επιβλητικό Θέατρο των Μουσών (Teatro delle Muse) του 19ου αιώνα, η γκαλερί του Παλατιού Bosdari και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, είναι μόνο κάποια από αυτά.


Τέλος, η Αγκώνα φημίζεται και για τα εμπορικά πολυκαταστήματά της με τις πολύ καλές τιμές σε επώνυμα και μη προϊόντα, τις γραφικές ψαροταβέρνες της και τα όμορφα café. Επισκεφτείτε τα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αγκώνα και θα μας θυμηθείτε!

Προσφορές Αγκώνα

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΟΜΕΝΟ Ηράκλειο